Jowita Borzęcka jest magistrem dietetyki klinicznej. Wykształcenie zdobyła na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu (studia licencjackie) oraz na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu (studia magisterskie). Dodatkowo, regularnie uczestniczy w szkoleniach i konferencjach, aby stale poszerzać swoją wiedzę i być na bieżąco z najnowszymi osiągnięciami w dietetyce. Pasją Jowity Borzęckiej jest wpływ diety na układ hormonalny oraz płodność. Dokładnie analizuje sytuację zdrowotną pacjenta, by zrozumieć przyczyny problemu. Na tej podstawie tworzy indywidualny plan żywieniowy, który wspiera zarówno zdrowie, jak i codzienne potrzeby. Celem jest wspieranie pacjentów w drodze do zdrowia poprzez stopniowe i trwałe zmiany, które będą dopasowane do ich stylu życia. Odpowiednio dobrana dieta to klucz do harmonii hormonalnej, dobrego samopoczucia i zdrowia na co dzień. Prywatnie uwielbia gotować, podróżować i aktywnie spędzać czas na rowerze.
Specjalizuje się w:
Chorobach tarczycy;
Endometriozie;
PCOS;
Insulinooporności;
Mięśniakach macicy;
Redukcji masy ciała;
Wsparciem dietetycznym dla par starających się o dziecko;